Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Müzemizin açık hava sergileme alanında desen dersi gerçekleştirdi.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan Dumlupınar Üniversitesi Müzesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimiz yerinde öğrenme kapsamında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Günümüzde müzeler, eşsiz eserlerin sunulması ile öğrenciler üzerindeki motivasyonu arttırdığı, eğlenerek öğrenmeyi sağladığı, farklı öğrenme ortamı deneyimi sürecinde gerçek nesnelerin boyutlarının algılanmasını kolaylaştırdığı, o nesnelerin dokularının ve renklerinin birebir incelenerek, görseller ile elde edilemeyecek bilgilerin edinilmesine olanak sunduğu için birer eğitim ortamı olarak kabul edilmektedirler. Bu yaklaşımından hareket ile Güzel Sanatlar Fakültesi lisans dersleri arasında yer alan desen dersi DPÜ Müzesinde gerçekleştirildi.

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Pehlivan yürütmekte olduğu Desen dersinin uygulamasında öğrencileri ile birlikte DPÜ Müzesinin bahçesindeki sunak, heykel, lahit gibi taş eserlerin öğrenciler tarafından incelenmesini ve müzelerin eğitime katkısı kapsamında eserlerin üzerindeki desenlerin çizimlerinin yapılmasını sağladı. Öğr. Gör. Mehmet Pehlivan Müzenin Üniversitemiz merkez yerleşkesinde kolay ulaşıma sahip olmasının yanında, eserlerin sunumu ve peyzaj çalışmaları bakımından öğrencilerimize zengin bir kültürel kaynak olduğunu belirterek öğrencilerin de bu ders uygulamasından keyif aldıklarını gözlemlediğini belirtti.  Ayrıca ders sorumlusu Öğr. Gör. Mehmet Pehlivan, dönem sonunda öğrencilerinin burada ürettikleri çalışmalarından bir sergi açacaklarını da söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2023, Pazar